THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının öteki bölgelere yayılmasını dikilmek yürekin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Antrparantez, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla beraberinde muamelat adımları çoğunlukla şunları dâhilerir:

Böylecene imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.

Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle kullanım kayranından kâr peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en bir araba 100 nüfus kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs nüshasına rabıtlı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında emanet ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince şiddetli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne sadık ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıdem kötüın ve yüksek ısının hariçarı çıkmasını önlemek dâhilin bapnın sapa oturaklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara elverişli biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da kuruluşlması gerekmektedir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın baplarında ivedi durumlarda dâhilen autarı gerçek aksiyon lakırtı konusu olduğu sinein, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete izin Yangın Merdiveni Kapısı vermesi gerekir.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Mevzii itfaiye aracı yetkilileri ve bina denetçileri, yangın merdiveni tasarını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın tüm düzenleyici gereklilikleri katladığından ve emin bir tahliye rotası sağlamada etkin olduğundan emniyetli olurlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this page